Designprocess

Hur man arbetar som designer påverkar resultatet och värdet för er som kund. Designprocessen är en garant för att kunna leverera riktigt bra resultat varje gång. Vår process består av följande kronologiska steg:

Det första är att bestämma upplägget. Lite som att bestämma sig för en startelva eller att ta ut målet på en resa. En tydlig brief kan många gånger vara en nyckel till ett lyckat projekt.
Att förstå handlar både om att lära känna er som kund, er marknad och tillverkning. Ett kontinuerligt arbete då det är ständig utveckling av material, tillverkningsmetoder, trender m.m. som är viktiga i designprojekt.
Idégenerering, skisser, brainstorming, att våga och testa något nytt. När vi utforskar vill vi hitta något nytt med en stark wow-känsla. I detta steg är det fokus på att hitta ett stort antal idéer, så olika varandra som möjligt.
Här tar vi hem vad vi gjort i föregående steg och samlar det i ett eller flera designförslag. Här väljs idéer och uttryck, färger och former. Storyboards, skisser och enklare prototyper är några av våra sätt att förmedla designkoncept.
Beroende på vad som ska tillverkas behövs olika underlag. Vi kan hjälpa till med att ta fram CAD-filer för t.ex. formsprutning, 3D-printning, CNC-fräsning m.m.
Att knyta ihop säcken på ett projekt ger ofta bra insikter till nästa. Tillsammans utvärderar vi resultatet och ser vad som kan vara nästa steg. Här är workbooken ett bra verktyg då hela designprocessen är dokumenterad längs resan.
Visa mer

Karl-Oskar Designstudio

Stora Åvägen 21

436 34 Askim

 +46 707 444 713     info@karloskardesignstudio.se